Mindent a Bűzafűről
Friss búzafűlé (saját fotó) |
Azért lassan, hogy elkerüld a felmelegedést az enzimek védelmére,
Nem árt védő kesztyűt használni, mert rendesen befogja a kezed.
Ha nincs kesztyűd, egy nylon tasakkal is védheted a bőröd a zöldtől.
Ha elkéstem és "bezöldültél", akkor egy fél citrommal dörzsöld át a kezedet.
Ha frissen akarod fogyasztani, akkor tedd azt és fogyassz annyit belőle amennyit szeretnél.
Hogyan tedd el?
Búzafűlé fagyasztása házilag:
Műanyag tölcsér segítségével töltsd a lét jégkocka tartó tasakba, zárd le és irány a jeges,
amit előzőleg érdemes max-ra kapcsolni, mert a
fagyasztás gyorsasága fontos.
35kocka/200gr/2600ft szerény havi adag |
Egy általános csomag búzafű kb 40 dkg, ebből 280-300gr búzafűlé préselhető, vagyis átlag 70- 80% a lényerés egy kézi préselővel.
„ Honnan juthatunk ásványi anyagokhoz, ha egészségesen akarunk táplálkozni? Bizonyosan nem félkész ételekből, húsból, cukorból, fehérkenyérből, vagy vajból. Legjobb forrásaik a szervesen termesztett szárazföldön növő és tengeri zöldségek (főleg a mélyzöldek) a zöldhajtások és a búzafű. ”
„ Egy másik fontos ásványi anyag, amely a búzafűben optimális mennyiségben van, a nátrium. Azért van szükségünk rá, mert segíti az emésztést, és a kiválasztást, és szabályozza a folyadékmennyiséget a testben. ”
„ A búzafű nagyszerű forrása a kalciumnak, amely segít az erős csontok és fogak felépítésében, szabályozza a szívverést amellett, hogy lökhárító (ütköző) pufferként is működik a vér PH-ja számára az egyensúly visszaállítása érdekében. ”
„ Nem ajánlom, hogy rendszeresen használjunk tejet, vagy tejtermékeket, mert túlságosan sok telített állati zsír és koleszterin van bennük. A pasztörizálás, a homogénezés, és a mesterséges D-vitaminnal való kiegészítés után a tej az átlagos ember számára nehezen emészthető lesz. Ezért lényeges a búzafűlé mellett a szárazföldi és tengeri zöldségek valamint a zöld hajtások bőséges fogyasztása. Így biztosíthatjuk magunknak a szükséges kalcium mennyiséget. ”
„ Beszéltünk már a búzafű számos képességéről: megsemmisíti az ártalmas baktériumokat és mikrobákat, hatékony antioxidáns, továbbá serkenti az oxigénszállítást. Mindenféle szennyeződés, beleértve a kipufogókból áradó ólmot, az ipari hulladékokban lévő kéndioxidokat és a különféle gázokat, hajlamos fölhalmozódni a szervezetben. A búzafű, mint antioxidáns a lehető legkisebbre csökkentheti közvetlenül, és közvetve a maró és irritáló vegyületek testre gyakorolt káros hatását. ”
„ A fiatal búzafű csomó tárháza a létfontosságú vitaminoknak, ásványi anyagoknak és enzimeknek. Az A és a C-vitamin mennyisége sok ismert gyümölcs, és zöldség vitamin tartalmát felülmúlja. Ezen kívül a búzafűlében épp megfelelő mennyiségű B-komplex és E-vitamin van, valamint olyan ásványok, mint a kálcium, a vas, a nátrium, és a kálium, ráadásul olyan formában, ahogyan a szervezet könnyedén hasznosíthatja. Sőt frissen használva élő enzimenergiát nyerünk, amely elősegíti az egészséges vérkeringést, és fiatalítja az öregedő sejteket. ”
„ Közülünk sokaknak szegényes étkezési szokásaik vannak, és egyre többen hisznek a társadalmunk által táplált egészségügyi legendákban. (…) Végzetes hiba elhárítani a felelősséget vagy bárki mást okolni mindenkori állapotunkért. ”